_

Recepty

Klasika v chutném kabátku: Sekaná pečeně s mrkví

Klasika v chutném kabátku: Sekaná pečeně s mrkví

Milovala jste tohle jídlo jako malá holka, je načase naservírovat jej rodině.

4 porce

příprava: 20 minut + 80 minut pečení

Co na sekanou s mrkví?

2 šalotky (nebo 1 cibule)

2 středně velké mrkve

olivový olej

? pórku

500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)

1 vejce

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce sušené majoránky

1 lžíce sušeného tymiánu

sůl a pepř

domácí strouhanka dle potřeby

Jak na to?

  1. Šalotky a mrkev oloupej a nakrájejte nadrobno. Orestujte je na pánvi s olivovým olejem, přidejte nakrájený pórek a vše restujte na skus. Odstavte a nechte trošku vychladnout.
  2. Mleté maso přendejte do mísy. Přidejte vejce, hořčici, majoránku, tymián, sušený česnek (pokud chcete použít čerstvý, nasekejte ho a dejte na pánev k šalotce), sůl a pepř. Přidejte orestovanou zeleninu a vše promíchejte. Podle potřeby vmíchejte strouhanku.
  3. Vytvarujte z masové směsi dvě šišky, přendejte je do pekáče, zapíchejte do nich po dvou párátkách (sekaná  „nespadne“ a snadněji poznáte, že je maso hotové, když je vytáhnete a budou suché). Přiklopte a pečte v předehřáté troubě při 180°C asi hodinu. Podle potřeby podlijte vodou. Pak odklopte a pečte dozlatova, ještě asi 20 minut.
... celý článek 


Chuť dětství: Hrnková bábovka

Chuť dětství: Hrnková bábovka

Milují ji děti všech věkových kategorií. Upečte ji dnes a máte svačinu i na zítra. Pokud zbyde. ... celý článek 


Večeře, kterou si vaše děti zamilují: Šunková pěna

Večeře, kterou si vaše děti zamilují: Šunková pěna

Co servírovat ve čtvrtek k večeři? Máme pro vás tip, díky kterému snědí děti vše, do posledního drobečku. ... celý článek 


Co netradičního připravit na Silvestra? Zkuste tyto pochoutky

Co netradičního připravit na Silvestra? Zkuste tyto pochoutky

Nudí vás klasické jednohubky a obložené talíře, které připravujete každý rok? Máme pro vás tipy, jak vylepšit vaše silvestrovské menu. ... celý článek 


Vánoční pečení je tady, zapojte do něj celou rodinu

Vánoční pečení je tady, zapojte do něj celou rodinu

Společné pečení cukroví je jeden z příjemných okamžiků, které o vánocích můžete prožít. Tak proč se o něj připravit? Rozhodně je fajn vymýšlet recepty, které pečením nekončí. Zábava pokračuje při lepení, zdobení… Představíme vám rychlé vychytávky, které provoní Advent a chutnají okamžitě. ... celý článek 


Rychlovka za hubičku: Křupavé bramboráky našeho dědečka

Rychlovka za hubičku: Křupavé bramboráky našeho dědečka

Placky mezi plackami nejoblíbenější? To jsou bramboráky. Milujeme je samotné, s nastrouhaným sýrem, s troškou chilli, bylinkami a v zimě pak s nakládaným kyselým zelím a škvarky. ... celý článek 


Klasika nemusí být nudná. Vánoční řízky mohou letos dostat nový kabátek. Vyzkoušíte jej?

Klasika nemusí být nudná. Vánoční řízky mohou letos dostat nový kabátek. Vyzkoušíte jej?

Už máte dost klasických vánočních pokrmů? Nebo nepatříte mezi milovníky ryb? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na štědrovečerní večeři. ... celý článek 


RECEPT: Sladká zima ve znamení hraběnčiných koláčků s jablky, ořechy a bílkovými pusinkami

RECEPT: Sladká zima ve znamení hraběnčiných koláčků s jablky, ořechy a bílkovými pusinkami

Co dobrého budete vařit o víkendu? Máme pro vás sladkou inspiraci! V klasické verzi se tomuto koláči říká Hraběnčiny řezy. Když ho rozříznete, objeví se úžasné sladké a zároveň křupavé čtyři vrstvy. Drobenková, jablečná, sněhová a zase drobenková. ... celý článek