Klasika v chutném kabátku: Sekaná pečeně s mrkví
Milovala jste tohle jídlo jako malá holka, je načase naservírovat jej rodině.
4 porce
příprava: 20 minut + 80 minut pečení
Co na sekanou s mrkví?
2 šalotky (nebo 1 cibule)
2 středně velké mrkve
olivový olej
? pórku
500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1 vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sušené majoránky
1 lžíce sušeného tymiánu
sůl a pepř
domácí strouhanka dle potřeby
Jak na to?
- Šalotky a mrkev oloupej a nakrájejte nadrobno. Orestujte je na pánvi s olivovým olejem, přidejte nakrájený pórek a vše restujte na skus. Odstavte a nechte trošku vychladnout.
- Mleté maso přendejte do mísy. Přidejte vejce, hořčici, majoránku, tymián, sušený česnek (pokud chcete použít čerstvý, nasekejte ho a dejte na pánev k šalotce), sůl a pepř. Přidejte orestovanou zeleninu a vše promíchejte. Podle potřeby vmíchejte strouhanku.
- Vytvarujte z masové směsi dvě šišky, přendejte je do pekáče, zapíchejte do nich po dvou párátkách (sekaná „nespadne“ a snadněji poznáte, že je maso hotové, když je vytáhnete a budou suché). Přiklopte a pečte v předehřáté troubě při 180°C asi hodinu. Podle potřeby podlijte vodou. Pak odklopte a pečte dozlatova, ještě asi 20 minut.
Chuť dětství: Hrnková bábovka
Milují ji děti všech věkových kategorií. Upečte ji dnes a máte svačinu i na zítra. Pokud zbyde. ... celý článek
Večeře, kterou si vaše děti zamilují: Šunková pěna
Co servírovat ve čtvrtek k večeři? Máme pro vás tip, díky kterému snědí děti vše, do posledního drobečku. ... celý článek
Co netradičního připravit na Silvestra? Zkuste tyto pochoutky
Nudí vás klasické jednohubky a obložené talíře, které připravujete každý rok? Máme pro vás tipy, jak vylepšit vaše silvestrovské menu. ... celý článek
Vánoční pečení je tady, zapojte do něj celou rodinu
Společné pečení cukroví je jeden z příjemných okamžiků, které o vánocích můžete prožít. Tak proč se o něj připravit? Rozhodně je fajn vymýšlet recepty, které pečením nekončí. Zábava pokračuje při lepení, zdobení… Představíme vám rychlé vychytávky, které provoní Advent a chutnají okamžitě. ... celý článek
Rychlovka za hubičku: Křupavé bramboráky našeho dědečka
Placky mezi plackami nejoblíbenější? To jsou bramboráky. Milujeme je samotné, s nastrouhaným sýrem, s troškou chilli, bylinkami a v zimě pak s nakládaným kyselým zelím a škvarky. ... celý článek
Klasika nemusí být nudná. Vánoční řízky mohou letos dostat nový kabátek. Vyzkoušíte jej?
Už máte dost klasických vánočních pokrmů? Nebo nepatříte mezi milovníky ryb? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na štědrovečerní večeři. ... celý článek
RECEPT: Sladká zima ve znamení hraběnčiných koláčků s jablky, ořechy a bílkovými pusinkami
Co dobrého budete vařit o víkendu? Máme pro vás sladkou inspiraci! V klasické verzi se tomuto koláči říká Hraběnčiny řezy. Když ho rozříznete, objeví se úžasné sladké a zároveň křupavé čtyři vrstvy. Drobenková, jablečná, sněhová a zase drobenková. ... celý článek