_Chuť dětství: Hrnková bábovka
Zdroj: Slepičárna.cz
Datum publikace: 29.11.2017
Milují ji děti všech věkových kategorií. Upečte ji dnes a máte svačinu i na zítra. Pokud zbyde.
Na 1 formu
Příprava: 60 minut
Co na těsto?
3 vejce
1 hrnek třtinového cukru
1 vanilkový cukr (z pravého lusku)
kůra z 1 citronu
1 necelý hrnek mléka
2 necelé hrnky polohrubé mouky + na vysypání formy
1 prášek do pečiva (ideálně bez fosfátů)
50 g másla + na vymazání formy
2 lžíce kakaa
moučkový cukr na posypání
Jak na to?
- Utřete vejce s cukry, přidejte kůru z citronu, mléko, mouku a nakonec prášek do pečiva. Do těsta nakonec zlehka vmíchejte rozehřáté máslo.
- Máslem vymažte pečlivě formu na bábovku a vysypejte moukou. Polovinu těsta rovnoměrně nalijte do formy. Zbytek smíchejte s kakaem a přendejte do formy.
- Pečte v předehřáté troubě při 180°C dozlatova, asi 40 minut. Že je bábovka hotová poznáte tak, když do ní píchnete špejlí a zůstane suchá. Ještě teplou vyklopte a až trošku vychladne, zasypte zlehka moučkovým cukrem.